ЕК: Наместо државни кампањи, за поддршка на медиумите се потребни одржливи решенија

ЕК: Наместо државни кампањи, за поддршка на медиумите се потребни одржливи решенија

Ваквата забелешка од Европската комисија доаѓа додека пратениците од власта и опозицијата во Собранието се согласија по скратена постапка и со европско знаменце да ги усвојуваат измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Прочитајте повеќе

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Владата јавно ги објави платите на претседателот на Владата, како и на министрите. Според објавените податоци, највисока …