Екс премиерот Камерон е нов шеф на британската дипломатија

Поранешниот шеф на владата, Дејвид Камерон е повторно член на владата како министер за надворешни работи на местото на Џејмс Клеверли, кој пак ја заменува контроверзната Браверман во Министерството за внатрешни работи

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Исчезнато девојче

Ни трага ни глас од исчезнатото 14-годишно девојче, лоциран е само последниот сигнал од телефонот

Последен сигнал од телефонот е околу 7.30 на булеварот „Партизански одреди“, односно кај ресторанот „Фитнес …