ЕУ од утре ќе ја „чешла“ работата на Судскиот совет

ЕУ од утре ќе ја „чешла“ работата на Судскиот совет

Тим експерти на ЕУ ќе ја разгледува работата на Судскиот совет, по бројните критики за неговото функционирање. Тимот го предводи поранешниот претседател на Уставниот суд на Хрватска, Бранко Хорватин

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Италијанските супермаркети „Конад“ влегуваат на македонскиот и црногорскиот пазар

Италијанските супермаркети „Конад“ влегуваат на македонскиот и црногорскиот пазар

Според анализите се очекува отворањето на супермаркетите „Конад“ да придонесе во отворање на нови работни …