Фејсбук избришал илјадници профили од Македонија, Косово, Русија и Иран

Фејсбук избришал илјадници профили од Македонија, Косово, Русија и Иран

Фејсбук денеска објави дека избришал илјадници профили од Македонија, Косово, Русија и Иран, кои покажувале „неавтентично координирано однесување“. Од социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм се избришани 2.632 профили, страници и групи, поради различни причини.

Од вкупната бројка, 1.907 профили или страници биле од Русија, а 513 со Иран. Кога станува збор за Русија, главниот проблем бил спамот што се ширел од избришаните профили и страници, а помал дел демонстрирале „координирано однесување“.

Фејсбук појасни дека бришењето не е поради присутните содржини, туку поради однесувањето на профилите, страниците и групите.

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Богородица пожар

Затворен граничниот премин Богородица поради пожар, се преземаат мерки за гасење на пожарот

Се преземаат интензивни мерки за гасење на пожарот. Апел до сите граѓани да не се …