Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

За поздравување е намерата на Министерството за труд и социјална политика да ги санкционира газдите на фирми кои на вработените им исплаќаат плата пониска од законски предвидениот “минималец“.
Меѓутоа, не е прашањето дали 12.000 денари ќе легнат на сметките на работниците, туку како да се спречи “доброволното“ враќање на “вишокот“ од 2-3.000 денари кои вработените се уценети во кеш да им ги вратат на работодавачите???

Прочитајте повеќе

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот