Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот

Практикувањето на државните функции не е и не смее да поаѓа од личниот став на поединецот. Особено не во Владата. Постои нешто што се вика стратегија, владина и државна политика, од која поединецот, без разлика од која функција доаѓа, не смее да отстапува.

Од тие причини, вчерашната одлука на Бујар Османи да не учествува на конференцијата на министрите за надворешни работи од земјите на Западен Балкан, е скандал кој може да биде амортизиран единствено со поднесување оставка, или со негово разрешување од страна на премиерот. Никако поинаку!

Прочитајте повеќе

Фејсбук статус на денот

Фејсбук статус на денот