Во „Панорама“ меѓусебно се тепаа како стока. Киднапираа сопствени делегати од Конгресот и ги држеа во кајче среде езеро. Пратениците од својата партија ги уценуваа со меници. На едни други пратеници кои преминаа во друга партија, им ги каменуваа куќите. Убија момче, член на нивната партија и се обидоа убиството да го скријат. Апсеа секого кој не им беше по кејф. На непослушните им се закануваа дека цела фамилија ќе им заврши “у ендек“. Младите ги избркаа во странство. Маме ѝ расплакаа на државата!
И сега плачат дека врз нивните пратеници се вршел притисок и им се нудел поткуп! Џелатите станаа жртви???
Море че си лежите и че го кркате!