Финансиската полиција поднесе кривични пријави против Никола Тодоров и Панче Кралев

Финансиската полиција поднесе кривични пријави против Никола Тодоров и Панче Кралев

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство поднесе кривична пријава против Никола Тодоров – поранешен министер за образование и наука и Панче Кралев, исто така поранешен министер за образование и наука и две други лица од тоа министерство, поради основано сомнение за сторено кривично дело злоупотреба на службена положба и овластување при јавната набавка на договорот за градење за реконструкција и адаптација на поранешниот Дом на АРМ во Охрид за потребите на Факултетот за информатички технологии.

Управата за финансиска полиција во соопштението вели дека тие со неизвршувањето на нивната службена положба го оштетите буџетот на Министерството за над 4,7 милиони денари.

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …