[Фото] На Водно и викендов хаос со паркирањето, градските власти молчат

[Фото] На Водно и викендов хаос со паркирањето, градските власти молчат

И викендов хаос на Средно Водно со преголемиот број на возила што непрописно се паркираат. Најголем дел од граѓаните одат на Водно со автомобили, коишто надвор од секакви правила ги паркираат на патните правци меѓу Долно и Средно Водно и меѓу Средно Водно и Нерези. Поради ова, автобусите 25, 25А и 25Б вчера едвај се разминуваа од паркираните возила, а полицијата повторно мораше да спречува движење со возила кон Средно Водно кај хотелот „Панорамика“.

Мета.мк во два наврати минатата недела испрати прашања до Град Скопје и ЈП „Градски паркинг“ за тоа кога ќе проработи пајак службата и казнувањето на Средно Водно и кои други мерки планираат да ги преземат градските власти во иднина за да се спречи сообраќајниот хаос. Сепак, до денеска не добивме одговори на поставените прашања од наша страна.

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …