На пензионерите од прилепски „Еурокомпозит“ ќе им бидат пресметани заостанатите придонеси за период од 7 години

На пензионерите од прилепски „Еурокомпозит“ ќе им бидат пресметани заостанатите придонеси за период од 7 години

Информација за пензионерите од „11 Октомври Еурокомпозит“ АД Прилеп:

Од денеска, понеделник 07.02.2022 година, сите пензионери од фабриката „11 Октомври Еурокомпозит“ АД Прилеп, треба да поднесат барање до архивата на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, со цел да им се издаде ново Решение во кое ќе им бидат пресметани заостанатите придонеси за периодот од мај 2012 до октомври 2019 година.

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …