Фото вест: Мартин Јованоски во водство на Светскиот куп во Турција

После трите одржани натпревари на Светскиот куп во параглајдинг во дисциплината прелети, кој од 4 до 11 септември се одржува во Аксарај, Турција, прилепчанецот Мартин Јованоски се наоѓа на челната позиција.

Она кое што треба да се истакне е дека во Турција е собрана светската елита кога е во прашање оваа дисциплина, што само му дава уште поголемо значење на резултатот на Јованоски.

Прочитајте повеќе

Пинг понгарската федерација со значајна инфраструктурна поддршка за младинските школи

Пинг-понгарската федерација (ППФМ) направи уште еден крупен чекор во патот кон континуирана поддршка на клубовите …