Фотографија на денот: Никогаш повеќе

Фотографија на денот: Никогаш повеќе

Холокаустот како вечно предупредување: свештеникот Мајкл Смит пали една по една свеќа распоредени во форма на Давидовата ѕвезда.

Во катедралата во Јорк, во Велика Британија, се одбележува денешниот Ден на сеќавање на холокаустот – сеќавања на повеќе од шест милиони Евреи убиени од нацистите. На 27. јануари 1945. година советската армија ги ослободила затворениците во концентрациониот логор Аушвиц. Она што таму било затекнато, до денес е несфатливо и не смее да се повтори.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Столтенберг - НАТО ќе испрати противвоздушни системи во Украина

Столтенберг – НАТО ќе испрати противвоздушни системи во Украина

Земјите на НАТО се согласија да испратат повеќе системи за противвоздушна одбрана во Украина, вклучително …