Ганиу и Касами повикани на разговор во полициска станица во врска со посетата на Курти

Ганиу и Касами повикани на разговор во полициска станица во врска со посетата на Курти

Од МВР велат дека за време на манифестациите организирани по повод посетата на косовскиот премиер Албин Курти на земјава, не била интонирана државната химна и не било поставено државното знаме, што е спротивно на Законот за употреба на грбот, знамето и химната на Република Северна Македонија

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …