Германија одбележа 85 години од „Кристалната ноќ“ под сенката на антисемитизмот

Германија одбележа 85 години од „Кристалната ноќ“ под сенката на антисемитизмот

На комеморацијата во една берлинска синагога, канцеларот Олаф Шолц ги повика сограѓаните да го спречат обележувањето на Евреите кое трае со векови

Прочитајте повеќе

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

Зад овие страшни и растечки бројки се кријат безброј човечки трагедии. Тоа страдање мора да …