Германија размислува за повторно воведување воен рок

Германија размислува за повторно воведување воен рок

Дали треба повторно да се воведе задолжителен воен рок? Оваа дебата ја иницираше германскиот министер за одбрана Писториус, бидејќи Бундесверот со години има недостиг од персонал.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …