Германија - робовска работа зад воланот на камион

Германија – робовска работа зад воланот на камион

Во ЕУ и во Германија, одамна постојат правила со кои се гарантира дека возачите на камиони ќе бидат соодветно платени и ќе водат барем пристоен живот. Тоа е теорија која нема врска со реалноста.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

ЕУ ќе финансира реформи во Северна Македонија

ЕУ ќе финансира реформи во Северна Македонија

Колку реформи, толку пари, е мотото на новиот План за раст на земјите од Западниот …