Граѓаните и институциите ретко ја користат платформата за барања и одговори за пристап до информации

Граѓаните и институциите ретко ја користат платформата за барања и одговори за пристап до информации

Според статистиката, за овие две години, приближно по шест барања месечно се испратени до институциите преку овој портал, а институциите месечно одговарале на 3 до 4 барања. За малиот број одговорени барања, од Агенцијата велат дека тоа е затоа што институциите избегнувале да одговораат преку платформата и одговорите го доставувале во класична форма

Прочитајте повеќе

Кочанскиот Центар

Убиецот зад кочанскиот фемицид доби доживотна казна

Донесена е пресуда за кривичното дело Убиство извршено при родово базирано насилство и на свиреп …