Обединетите нации – немоќни во криза

Обединетите нации – немоќни во криза

2023 не беше добра година за ОН. И во поглед на војната на Блискиот Исток или во Украина, ОН изгледаат немоќно. Мисиите на сините шлемови во Африка завршуваат неуспешно. Како ОН ќе излезат од кризата?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Запорожје нуклеарна централа

Украинско МНР: Русија е единствената држава во светот која се обидува да украде нуклеарна централа

Ги повикуваме нашите партнери да го зголемат притисокот врз државата агресор, вклучително санкциониот притисок во …