Хелсиншки: Во Идризово за 1.000 осуденици се грижи само една докторка

Хелсиншки: Во Идризово за 1.000 осуденици се грижи само една докторка

Осудените лица немаат соодветен пристап до здравствена заштита, лоши се материјалните услови за живеење, а програмите за ресоцијализација, условите за нивно имплементирање и постпеналната помош сè уште се недоволни и неприменливи, велат во Хелсиншки комитет за човекови права

Прочитајте повеќе

Успех на екстремната десница на европските избори

Успех на екстремната десница на европските избори

Според првичните проекции, Европската народна партија и социјалдемократите го задржуваат првото и второто место во …