Исламска држава ја објави смртта на својот лидер

Исламска држава ја објави смртта на својот лидер

Минатиот ноември, Абу Ал Хусаин ал Хусаини ал Кураиши беше назначен за нов шеф на џихадистичката милиција Исламска држава. Сега портпаролот на групата ја објави неговата смрт и името на новиот водач.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …