Испрашување на Бајден за тајните документи

Испрашување на Бајден за тајните документи

Кај Џо Бајден беа пронајдени тајни документи од неговото време како потпретседател, меѓу другото и во гаражата на неговиот приватен дом. Сепак, споредба со случајот на неговиот претходник Трамп би била погрешна.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …