Истрели на победничката Супербол-парада во Канзас Сити

Истрели на победничката Супербол-парада во Канзас Сити

Во пукањето на победничката Супербол-парада во Канзас Сити е убиено едно лице, а повредени се 22-ца. Дали пукањето е поврзано со парадата, сѐ уште не е јасно.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

Трамп пред суд: Прв кривичен процес против екс-претседател

За првпат во американската историја денеска почнува кривичен судски процес против еден поранешен американски претседател. …