Изборите распишани - кандидатите уште „тајни“

Изборите распишани – кандидатите уште „тајни“

Претседателот на Собранието, Јован Митрески ги распиша двојните избори. Претседателски избори треба да се одржат на 24 април, а на 8 мај се закажани парламентарните избори.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …