Избрана техничката влада предводена од Талат Џафери

Со 65 гласа „за“ и тројца „против“ македонското Собрание ја изгласа техничката влада предводена од Талат Џафери. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не гласаа за избор на новата влада.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Руски агенти во мантија

Малку е познато дека и пред Васијан Змеев руските агенти во Македонија вршат непријателска дејност …