Изминатата седмица во Прилеп петмина починати и 71 новозаболен од ковид-19

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 30 август до 5 септември 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 30 август до 5 септември 2021 година, во општина Прилеп имало 71 нов случај на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 5 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 280; на болничко лекување се наоѓаат 25 лица, сите 25 се наоѓаат на кислородна поддршка;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.737;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 438 лица.

Прочитајте повеќе

Руски агенти во мантија

Малку е познато дека и пред Васијан Змеев руските агенти во Македонија вршат непријателска дејност …