Израелските сили го бомбардирале домот на лидерот на Хамас

Израелските сили се повлекле од најголемата болница во Газа Ал-Шифа, откако вчера влегоа во неа со тенкови, тврдејќи дека е база за Хамас

Прочитајте повеќе

Утопија претворена во реалност – градските власти на Виена нудат дом за секого

Општествениот социјализам кој го започнаа социјалдемократските власти во 1920-тите години денеска на Виена и го …