Јованоски: За својата посветена и макотрпна работа, рударите го заслужуваат нашето признание

Јованоски: За својата посветена и макотрпна работа, рударите го заслужуваат нашето признание

Честитка од градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски по повод Денот на рударите, 28 август:

Рударството отсекогаш била стопанска гранка која придонесувала за развој на целокупното стопанство, како во општина Прилеп, така и во целата држава. Со голема посветеност и макотрпна работа, рударите ја извршуваат една од најтешките професии, во услови каде често се изложени на големи ризици. Затоа, сите ние треба да им оддадеме признание за нивниот огромен труд и напор.
Нека е честит 28 август, Денот на рударите.
Среќно!

Прочитајте повеќе

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Имам добиено извештаи од учесниците во изборниот процес за вознемирување во однос на обиди за …