Јубилеј: 70 години трансфузиолошка дејност во Прилеп

Јубилеј: 70 години трансфузиолошка дејност во Прилеп

Со скромна свеченост, Одделението за трансфузиона медицина при ЈЗУ Општа болница со проширена дејност „Борка Талески“ Прилеп, денеска одбележа редок јубилеј – 70 години од своето постоење.

Покрај останатите, на настанот кој се одржа на Светскиот ден на крводарителството, 14 јуни, присуствуваа и поранешни вработени кои дале личен придонес во формирањето и развојот на трансфузиолошката дејност во Општина Прилеп.

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …