Како мигранти преку Русија стигнуваат до Финска

Финска ги заострува мерките против нелегален влез во земјата и ги затвора граничните премини кон Русија. Од каде потекнуваат мигрантите и барателите на азил кои сакаат да дојдат во ЕУ и кој им ветува помош за тоа?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Белорусија одржува општи избори, опозицијата повикува на бојкот

Белорусија одржува строго контролирани парламентарни избори под силно обезбедување на избирачките места и во услови …