Како се одвивала шемата за поткуп на „Табановце“

Како се одвивала шемата за поткуп на „Табановце“

Службеници на преминот, според обвиненијата, за подарок од 5 до 30 евра пропуштале возила што немале зелен картон или други неопходни документи. Дел од нив се гонат за злосторничко здружување и земање поткуп.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …