Катица Јанева ја потврдила дадената оставка, овој пат со ново писмо од притворот во кој се наоѓа

Катица Јанева ја потврдила дадената оставка, овој пат со ново писмо од притворот во кој се наоѓа

Катица Јанева попладнево испратила ново писмо од притворот во кој се наоѓа, со кое го известила Советот на јавни обвинители дека ја активира оставката поднесена на 15 јули. Писмото било рачно напишано и следува откако на денешната седница собраниската Комисија за избори и именувања едногласно го усвои предлогот за нејзино разрешување.

Според Советот на обвинители, независно од поднесената оставка, заради законската процедура Собранието ќе гласа за нејзиното разрешување.

Прочитајте повеќе

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Талат Џафери: Има обиди за изборен инжинеринг

Имам добиено извештаи од учесниците во изборниот процес за вознемирување во однос на обиди за …