Кој контролира дали се почитува одлуката за целосна вакцинација на децата против голема кашлица?

Кој контролира дали се почитува одлуката за целосна вакцинација на децата против голема кашлица?

Иако инспекторите од Министерството за труд и социјална политика тврдат дека секојдневно се на терен, родители за Мета.мк велат дека во градинката каде што тие го носат своето дете никој не им побарал навистина да донесат потврда или вакцинален картон

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …