Комисијата едногласно го усвои предлогот за разрешување на Катица Јанева

Комисијата едногласно го усвои предлогот за разрешување на Катица Јанева

На денешната седница, Комисијата за избори и именувања едногласно, со 13 гласови, го усвои предлогот за разрешување на Специјалната обвинителка, Катица Јанева.

Во текот на денот, предлогот ќе биде доставен до претседателот на Собранието, Талат Џафери по што треба да биде закажана пленарна седница на која предлогот треба да биде изгласан од пратениците. За негово усвојување потребно е двотретинско и Бадентерово мнозинство.

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …