Концерт на „Трио Долче“ во прилепскиот Центар за култура

Концерт на „Трио Долче“ во прилепскиот Центар за култура

Денеска со почеток во 20 часот, во фоајето на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп, концерт насловен како „Сеќавање на едно лето“ ќе одржи „Трио Долче“, кое ќе ја изведе следната програма:

  1. Sergei Rachmaninoff – Romances – Vocalise No.14
  2. Claude Debussy – Piano Trio in G – major
  • Andante con molto allegro
  • Moderato con allegro
  • Andante espressivo
  • Appassionato
  1. Vittorio Monti – “Czardas”
  2. Astor Piazzolla – “Libertango”
  3. Johannes Brahms – Hungarian Dance No.6 – Vivace

„Трио Долче“ го сочинуваат Андријана Дукоска – виолончело, Светлана Богданоска – флејта и Марија Шамоска – Буџаковски, пијано.

Прочитајте повеќе

Наспроти протестите, Израел е во финалето на Евровизија

Наспроти протестите, Израел е во финалето на Евровизија

Израел се пласираше во финалето на Изборот за песна на Евровизија додека илјадници луѓе во …