Кризната состојба не ја прогласи Пендаровски, а војската не е дел од затворската чуварска служба

Кризната состојба не ја прогласи Пендаровски, а војската не е дел од затворската чуварска служба

Драган Ковачки неточно тврди дека по наредба на претседателот Пендаровски е прогласена кризна состојба, а дека војници и старешини ни ги чуваат затворениците. Кризната состојба не ја прогласи Пендаровски, туку Владата, а по истекот на 30 дена таа беше продолжена со одлука на Собранието

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …