Македонија со 4 милијарди евра ќе се ослободува од јагленот

Северна Македонија ќе добие позајмици и кредити вредни 4 милијарди евра за да ги затвори РЕК Битола и ТЕЦ Осломеј и да се насочи кон обновливи извори на енергија. Одлуката ќе биде соопштена на Климатскиот самит во Дубаи.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Марија Јаничевска избрана за директор на Оперативно-техничката агенција

Марија Јаничевска е дипломиран правник и досегашен стручен соработник за општи и заеднички работи во …