Марш на незадоволство - студентите бараат подобар стандард

Марш на незадоволство – студентите бараат подобар стандард

Тие бараат подобри услови во студентските домови, изземање на студентите од антикризните мерки, изедначување на стипендиите, подигнување на квалитетот на образованието и дигитализација.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …