Меѓународен адвокатски тим подготвува досие за Русија поради користење на гладот како оружје

Во меѓувреме, руските воени загуби од почетокот на инвазијата на 24 февруари 2022 година достигнале 276.270 убиени војници, 4.667 тенка, 8.927 оклопни борбени возила, 6.260 артилериски системи, 791 повеќецевни ракетни лансери, 315 авиони, 316 хеликоптери и 20 борбени бродови

Прочитајте повеќе

Стефан Димковски, кој го возел Палевски до Турција, доби кривична и 30-дневен притвор

Министерството за внатрешни работи (МВР) информира дека уште вчера поднеле кривична пријава по брза постапка …