Меѓународни успеси на младиот виолинист Леонардо Димоски

На домашните и меѓународните настапи ширум светот, ученикот во II класа во Државното музичко училиште во Битола, Леонардо Димоски, бележи успеси вредни за истакнување.

Така, на онлајн натпреварот од светски ранг одржан во Малезија, Persatuan Chopin Malaysia, во конкуренција на 560 учесници од 5 континенти и 38 држави од светот, настапувајќи со својата виолина, Леонардо Димоски ја освои втората награда.

Истовремено, на онлајн Интернационалниот натпревар во Москва, Русија, Димоски ја освои III та награда. Освоената награда е уште позначајна, ако се знае дека членови на жирито беа еминентни професори од Конзерваториумот.

Леонид Димоски е ученик во класата на проф.Оливера Трајкова, а негов ментор е проф.Сихана Бадивуку.

Прочитајте повеќе

Министерството за правда ја започна постапката за екстрадиција на Љупчо Палевски од Турција

Соопштение од Министерството за правда по однос на барањето за екстрадиција на Љупчо Палевски од …