Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 23 до 29 август 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 23 до 29 август 2021 година, во општина Прилеп имало 94 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале две лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 239; на болничко лекување се наоѓаат 25 лица, од кои 21 на кислородна поддршка;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.631;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починало 431 лице.