МЗШВ

МЗШВ: Ќе се продолжи рокот за аплицирање за субвенции

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците дека до Владата на Република Северна Македонија доставено е барање за измена на Програмата и Уредбата за финансиска поддршка во земјоделството, со што ќе се продолжи рокот за аплицирање за субвенции до 30 јуни. Бидејќи сите институции дадоа позитивно мислење, очекуваме измената да биде усвоена на следната владина седница.

Интересот кај земјоделците за аплицирање за субвенции е голем, особено кај сточарите кои побараа продолжување на рокот. Министерството секогаш излегува во пресрет на барањата на земјоделците. Измената на Програмата и Уредбата за финансиска поддршка во земјоделството е токму во нивни интерес, со цел да можат да ги поднесат своите апликации во рамките на новиот рок кој предлагаме да биде продолжен до 30. јуни.

На овој начин ќе им помогнеме на сите земјоделци кои не успеале да аплицираат согласно законскиот рок кој истекува на 31. мај да добијат дополнително време од плус еден месец, период во кој ќе можат да ги подготват апликациите и навремено да аплицираат со цел да ја добијат финансиската поддршка која им ја дава државата.

Очекуваме измената да биде усвоена, во интерес на земјоделците.

Прочитајте повеќе

Гир и европските амбасадори во посета за поддршка на Фондација Метаморфозис

Проверувачите на факти играат витална улога во заштитата на демократијата и во обезбедувањето пристап на …