Надеж во Брисел по изборите во Полска

Смената на власта во Полска би била победа за либералната демократија, се вели во Брисел. Олеснување кај критичарите на досегашната влада на ПиС.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Од француски воз била украдена торба со безбедносни планови за Олимпијадата во Париз

Инженерот кажал дека неговиот службен компјутер и двата USB-стикови содржеле чувствителни податоци во врска со …