Наспроти протестите, Израел е во финалето на Евровизија

Наспроти протестите, Израел е во финалето на Евровизија

Израел се пласираше во финалето на Изборот за песна на Евровизија додека илјадници луѓе во Малме протестираа против неговото учество на натпреварот.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Објавена програмата за 58 МТФ „Војдан Чернодрински“

Објавена програмата за 58 МТФ „Војдан Чернодрински“

Единаесет претстави во продукција на националните театри и шест претстави во придружната програма се селектирани …