Нова војна во Нагорно Карабах?

Нова војна во Нагорно Карабах?

Конфликтот помеѓу Ерменија и Азербејџан за регионот Нагорно-Карабах тлее со децении. Сега избувнаа нови борби. Азербејџан гранатираше неколку градови во енклавата.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Влада на Мицкоски – само три жени министерки, вицепремиер близок до Москва

Влада на Мицкоски – само три жени министерки, вицепремиер близок до Москва

Веќе од наредната недела се очекува новите владини членови да ги преземат функциите. Владата ќе …