Од билтенот на СВР Битола

Полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Битола, за време на викендот, 7, 8 и 9 јуни, извршиле контрола за брзина, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство.

Притоа, биле контролирани 848 возачи, од кои 25 управувале возило без возачка дозвола, нерегистрирани биле 12 возила, брзината ја надминале 114 возачи, 4 возачи не користеле сигурносен појас, додека при управувањето на возилото 1 зборувал на мобилен телефон.

Прочитајте повеќе

Царина Богоев

Богоев: Побрз транспорт и заштеда на време и средства преку стекнување статус на Овластен економски оператор

Заштеда на време и трошоци, помалку физички контроли, предност во царинење и избор на место …