Од петок до недела, Струга е домаќин на Балканскиот шампионат во веслање

Во деновите од претстојниот викенд, од петок 10 септември па до недела, 12 септември, Струга ќе биде домаќин на првиот Балкански шампионат во веслање.

На шампионатот ќе учествуваат веслачи од 7 земји: Грција, Романија, Турција, Србија, Босна и Херцеговина, Албанија и домаќинот, Република Северна Македонија.

Оваа спортска манифестација, која ќе се одржи со почитување на сите мерки и протоколи за заштита од ковид-19, е во организација на Веслачката федерација и Веслачкиот клуб „Црн Дрим“ од Струга.

Прочитајте повеќе

30 милиони денари од државниот буџет за реконструкција на спортската сала „Работнички“ во Скопје

На последната седница на Владата беше донесена Одлука за прераспределба на средства од Буџетот на …