Стоп Полиција

Од сообраќајниот билтен на СВР Битола

Полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Битола, во саботата и неделата, 1 и 2 јуни извршиле контрола за брзина, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство.

Контролирани биле 613 возачи, при што било утврдено дека 13 возачи управувале возило без возачка дозвола, нерегистрирани биле 14 возила, а брзината ја надминале 36 возачи. Од контролираните возачи, тројца зборувале на мобилен телефон при управување на возилото, а четворица не користеле сигурносен појас.

Прочитајте повеќе

Бугарија го отвори воздушниот простор – Лавров доаѓа на министерскиот самит во Скопје

Ова ќе биде прва посета на Лавров во земја членка на НАТО откако Русија ја …