Органите во состав на министерствата го рушат просекот на (не)транспарентност

Органите во состав на министерствата го рушат просекот на (не)транспарентност

Вкупниот резултат на извршната власт во Северна Македонија (Владата, министерствата и извршните органи) според Индексот на отвореност достигнува 64,92% исполнување на индикаторите за отвореност, но би бил многу поголем доколку извршните органи би ги исполнувале индикаторите утврдени со индексот во поголем процент

Прочитајте повеќе

Кочанскиот Центар

Убиецот зад кочанскиот фемицид доби доживотна казна

Донесена е пресуда за кривичното дело Убиство извршено при родово базирано насилство и на свиреп …