Оркестарот за џез музика се сместува на простор доделен на Министерството за култура

Оркестарот за џез музика се сместува на простор доделен на Министерството за култура

Владата донесе Одлука за изменување на Одлуката за основање на Национална установа „Оркестар за џез музика на Република Северна Македонија“ – Скопје.

Одлучено е, на предлог на Министерството за култура, Националната установа „Оркестар за џез музика на Република Северна Македонија“ – Скопје, да биде лоцирана на бул. „Гоце Делчев„ бр. 4 – Скопје, на простор со површина од 475 м2, во сопственост на Република Северна Македонија, а дадено на трајно користење на Министерството за култура.

Прочитајте повеќе

Промоција на винил компилација „Поп култура“, во чест на Мирко Попов

Промоција на винил компилација „Поп култура“, во чест на Мирко Попов

Компилациската плоча содржи песни од млади современи македонски поп артисти и беше еден од последните …