Отворен форум за антикорупција: Најкорумпирани министрите, пратениците, судиите и лидерите на партиите

На секој трети граѓанин му било побарано мито, додека секој четврти дал, што не одговора на состојата со справување со корупцијата, а од друга страна имаме 98 случаи на пресуди за злоупотреба на служебна должност и само четири за давање или примање поткуп, вели Александар Кржаловски од МЦМС претставувајќи го најновиот извештај за процена на корупцијата

Прочитајте повеќе

Вакцини

Дали на Македонија и се заканува и епидемија на морбили?

Големиот процент на невакцинирани деца ја враќа опасноста од ширење на заразни болести. СЗО предупредува …